Početna » Gradovi Evrope » Putovanje u Rusiju 2024.

Putovanje u Rusiju 2024.

 

Putovanje u Rusiju 2024.

Neka putovanja su poput ostvarenja snova o kojima maštamo i strpljivo ih čekamo. Putovanje u Rusiju je upravo jedno od tih. Selimo se sa stranica omiljenih Ruskih klasika na ulice Moskve, trgove i muzeje Sank Petreburga, u kafane i Ruske bistroe.

Rusija je zemlja kontrasta, ne samo zbog ogromnog prostranstva koje zauzima.  Upravo su i gradovi koje ćete imati priliku da posetite za vreme vašeg putovanja po Rusiji takvi, svaki priča svoju prošlost i vodi Vas u svet Ruske lepote. Zar putovanje u Moskvu, nije želja svakog pravog turiste?!

Kada razmišljate o putovanju u Rusiju, znamo da imate brojna pitanja i nedoumice, pa smo upravo ovde pokušali da Vam odgovorimo na najčešće postavljena.

 

Kada je pravo vreme za putovanje u Rusiju?

Putovanje u Rusiju, mnogi vide kao odlazak u hladnu, večito pod snegom državu u koju se bez šubare ne ide.  Mađutim, nije baš tako, naročito ako govorimo o Evropskom delu Rusije u koji se najčešće i putuje. Ukoliko putujete u Rusiju u zimskom peridu, sigurno Vas čekaju hladne zime, sa prosečnim temperaturama oko -10°C.  Tako npr Moskva ima niže temperature od Sankt Peterburga ali je naravno hladnija Sibirska Rusija od njenog ostatka. Ipak, suprotno našem mišljenju i slušanju priča o ledenim zimama Sibara, treba znati da Sibir nema večne zime.

U letnjem dobu godine, temperature mogu biti i 20º. Naravno ima istine i u mitu koji govori o -50°. Upravo u selu Ojmjakov je izmerena najniža temperatura, rekordnih -72°. Da li ste čuli za pojavu šapat zvezda?!

Šapat zvezda se dešava kada na tako niskim temperaturama, izdahnete vazduh i on se pretvori u vodenu paru koja se u kontaktu sa tako hladnim vazduhom pretvara u male ledenice. Kada one padaju na snežni pokrivač ispod Vaših nogu, stvara se zvuk, melodije poput zvonca. Prava čarolija! Ne brinite, ova mesta se ne obilaze turistički i svakako ne u zimskom periodu.

Svakako da je idealno vreme za putovanje u Rusiju period od juna do avgusta. Tada Vas čeka prijatna klima, pogodna za turističke obilaske.

 

Turističko putovanje u Rusiju

Naši programi putovanja, su isključivo napravljeni kao turističke ture, koje imaju za cilj da upoznate Rusiju i njene gradove neopisive lepote. Da osetite kulturu i istoriju Rusije, lično obiđete sve istaknute znamenitosti, naravno u pratnji najboljih vodiča, i vratite se kući puni utisaka, naporosto očarani putovanjem u Rusiju.

Za putovanje u Rusiju nije potrebna viza. Prilikom boravka u Rusiji, poštujte zakon i propise jer su novčane kazne izuzetno visoke. Vožnja gradskim prevozom bez karte, pušenje u zatvorenom prostoru, prelazak ulice na crvenom ili mimo pešačkog prelaza se ne tolerišu. Poštujte osnovna pravila ponašanja i osetićete Rusko prijateljstvo i gostoprimstvo na svakom koraku!

Službeni jezik je naravno Ruski, a oko 75% stanovništva Rusije su pravoslavci. Valuta je rubalj, a van pansionska  potrošnja ne mora biti velika. Naši vodiči će Vas uputiti gde možete da ručate, kupite poneki suvenir ili ispijate kafu po povoljnim cenama.

Mnogo toga može da se kaže o Rusiji. Nebrojane su zanimljivosti i istorijske činjenice. Svakako pre nego što krenete na putovanje u Rusiju, usled trenutne Covid situacije, upoznajte uslove ulaska u Rusiju ili nas pozovite kako bi ste dobili proverene i tačne informacije.

 

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal