Krstarenje Volgom

SANKT PETERBURG – MOSKVA

KRSTARENJE VOLGOM

Brod: Andrej RUBLJOV/Vasilij SURIKOV

1.dan BEOGRAD – (MOSKVA) ST. PETERBURG
Sastanak grupe na aerodromu Beograd, dva sata pre poletanja. Let za St. Peterburg:
za polaske 10.06 – 20.06, 09.08 – 19.08 i 30.06 – 10.07: SU 2091 u 13:10 časova, sa presedanjem u Moskvi.
za polazak 20.07 – 30.07: Let JU 674 u 17:00 časova;
Transfer i smeštaj na brod. Večera. Noćenje.
2.dan SANKT PETERBURG
Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Kazanjski sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Isakijevska saborna crkva, Bronzani konjanik, krstarica „Aurora“, manastir Smoljni, Crkva Svetog Nikole (bez ulaska u objekte). Fakultativno: Peterhof, letnja carska rezidencija, koja svojom lepotom ne zaostaje za francuskim Versajem. Obilazak uključuje ulazak u dvorac, kao i šetnju parkovima, sa veličanstvenim pogledom na Finski zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Večera i piće dobrodošlice. Noćenje.
3.dan SANKT PETERBURG – Isplovljavanje 17.00h – 19.00h
Doručak.
Fakultativno: Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, sa preko 3 miliona eksponata , sa remek delima Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela Buonaroti i drugih. Slobodno vreme. Ručak na brodu. Večera. Noćenje.
4.dan VERHNJIJE MANDROGI (13.30h-17.00h)
Doručak u nezagađenoj prirodnoj oazi sela Mandrogi koje se nalazi na obali reke Svir. Zaustavljanje na obali reke Verdant. Šetnja u prirodi, slobodne aktivnosti. Ručak na obali – „šašljik“ (roštilj). Večera. Noćenje.
5.dan OSTRVO KIŽI (08.00h-11.00h)
Doručak. Dolazak na ostrvo Kiži koje se nalazi na severnom kraju jezera Onjega drugog po veličini u Evropi i jednog od najčistijih na svetu. Jezero ima oko 1650 ostrva. Čuveno je i po Muzeju arhitekture na otvorenom. Ostrvo Kiži je praznik za oči. Crkva Preobraženja sa 22 kupole je pravo remek delo ruske arhitekture. Sagrađena je bez ijednog eksera ili metalnog dela, samo uz pomoć sekire i dleta. Crkvu je sagradio drvodelja Nestor, koji je po legendi, po završetku svog posla, sekiru bacio u jezero rekavši: „Crkvu je sagradio majstor Nestor. Crkva, kao ova moja, ne postoji nigde drugde, niti će ikada postojati“. Isplovljavanje. Ručak. Slobodno vreme na brodu. Večera. Noćenje.
6.dan GORICI – Zelena oaza (13.00h-17.00h)
Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak. Posle ručka uplovljavanje u Gorici – tipično rusko selo. Slobodno vreme. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.
Fakultativno: Poseta Kirilo-Belozerskom manastiru iz XIV veka i Muzeju ikona.
7.dan JAROSLAVLJ (15.00h-19.00h)
Doručak. Slobodne aktivnosti na brodu. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Dolazak u Jaroslavlj. Razgledanje starog lučkog grada sa preko 600.000 stanovnika. Grad je osnovao princ Jaroslav još u XI veku. Tu se nalazi mnogo vrednih spomenika koji svedoče o njegovoj bogatoj istoriji. Posebno se izdvajaju manastir Spaso-Preobraženski, gde je u unutrašnjosti manastira u XVI veku izgrađena najstarija crkva u gradu, crkva Svetog spasitelja. Tu su još grupa Sabornih crkava iz XVII veka, rotonda (ostaci drevnog trgovačkog centra), jedan od najlepših spomenika kulture je i crkva Svetog Ilije Proroka iz XVII veka, koja se nalazi na centralnom gradskom trgu, freske na zidovima crkve i njeni svodovi, pravi su muzej staroruskog slikarstva. Nastavak plovidbe. Večera. Noćenje.
8.dan UGLIČ (08.00h-12.00h)
Doručak. Dolazak u Uglič. Razgledanje grada koji je osnovan 1148. god. Poseban utisak na Vas će ostaviti pogled na grad sa reke Volge: crkva Vaskrsenja, crkva Svetog Dimitrija na krvi, uglički Kremlj sa najstarijom zgradom Ugliča – dvorcem carevića Dimitrija, Spaso-Preobraženska crkva. Ručak – lanč paket ili na brodu. Kapetanska večera na brodu. Noćenje.
9.dan MOSKVA (dolazak u Moskvu od 13.00-15.00h)
Doručak. Program na brodu. Ručak. Uplovljavanje u moskovsku luku.
Panoramsko razgledanje Moskve autobusom, u pratnji lokalnog vodiča na srpskom jeziku – Tverska ulica, Crveni trg, Mauzolej Lenjina, crkva Vasilija Blaženog, robna kuća GUM, Istorijski muzej, Boljšoj teatar, Univerzitet Lomonosov, Vorobjova brda, Novodevičji manastir (bez ulaska u objekte).
Fakultativno: Kremlj: najstariji deo i istorijski centar Moskve, neponovljiv po lepoti arhitekturno-umetnički kompleks. Obilazak teritorije, Uspenske i Arhangelske crkve, Car zvono, Car top i Oružana Palata: riznica carske Rusije. Ogromne istorijske i umetničke dragocenosti moskovskog Kremlja sakupljene su u jednu zbirku iz koje je nastao Muzej Oružana palata, koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a.
Povratak na brod. Večera. Noćenje.
10.dan MOSKVA
Doručak. Ručak – lanč paket ili na brodu.
Fakultativno: Tretjakovska galerija, najbogatiji muzej sa radovima ruskih umetnika.
Fakultativno: Moskovski metro, posebno neke od najlepših metro stanica, nalik na muzeje (mozaici, skulpture).
Večera. Noćenje.
11.dan MOSKVA
Doručak – lanč paket ili na brodu. Transfer do aerodroma. Let za Beograd:
za polaske 10.06 – 20.06 i 09.08 – 19.08: SU 2090 u 10:25 časova. Dolazak u Beograd u 12:25 časova;
za polazak 20.07 – 30.07: JU 655 u 21:35 časova. Dolazak u Beograd u 23:30 časova;
za polazak 30.06 – 10.07: SU 2096 u 17:20 časova. Dolazak u Beograd u 19:25 časova;
Kraj usluge.

 

 

TERMIN ZA PUTOVANJE U PRIPREMI!!

 

Doplata za jednokrevetnu kabinu – 80% na cenu aranžmana.
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intesa na dan plaćanja

Cene fakultativnih izleta u EUR (minimum za realizaciju 10 putnika)

Prijavljivanje i plaćanje fakultativnih izleta se vrši isključivo pre polaska. Na licu mesta neće biti moguće.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
– Avioprevoz (ekonomska klasa) na relaciji Beograd-Moskva- St. Peterburg / Moskva-Beograd;
– Obroke prema programu;
– Prtljag – besplatno 23kg (1 komad);
– Smeštaj u odgovarajućim kabinama;
– Transfere prema programu;
– Razgledanje grada i izleti sa ulaznicama prema programu;
– Usluge lokalnog vodiča i pratioca;
– Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije (isključivo za državljane Republike Srbije).

DOPUNSKE USLUGE KOJE SU UKLJUČENE U CENU:
– Welcome cokctail – prezentacija posade broda sa čašom šampanjca;
– Gala Kapetanska večera;
– za ručak i večeru – mogućnost jela: meso, riba ili vegeterijanska hrana;
– zabavni program na brodu – igre i filmovi;
– živa muzika u baru svako veče;
– tri koncerta, uključujući jedan folklorni.

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– Fakultativne programe;
– Aerodromske takse (110-157 EUR, zavisno od aviokompanije, podložne promeni);
– Bakšiš za posadu broda u iznosu od 40 EUR po osobi (plaća se na licu mesta).

NAPOMENE:
• Red vožnje i redosled poseta i izleta podložni su promenama usled više sile (vremenske neprilike, praznici i sl.) ili usled pomeranja od strane lokalnog brodskog agenta;
• Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz važećeg pasoša;
• Svi putnici su u obavezi da poštuju ograničenja u vezi sa iznošenjem deviza iz zemlje i da se pridržavaju zakonskih i carinskih propisa;
• Koji brod od ponuđena dva će ploviti, biće poznato mesec dana pre polaska;
• WI-FI je besplatan na Sun deck-u (poslednjoj palubi). Doplata za internet za sve vremen boravka na brodu je 20 EUR po jednom uredjaju. Kupovina i plaćanje kartice – na brodu.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cena prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 30 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja

Brod „Andrej RUBLJOV“
Brod je sagrađen u Nemačkoj 1981. godine, a kompletno renoviran 2011.godine. Ima pet paluba, opremljen je savremenom navigacionom tehnikom i modernom opremom. Na brodu se nalazi 100 dvokrevetnih kabina sa dva donja kreveta, 4 jednokrevetne kabine sa jednim donjim krevetom, 20 trokrevetnih kabina sa 2 donja i jednim gornjim krevetom, 20 junior apartmana i 2 apartmana. Sve kabine su spoljašnje. Površina kabina – trokrevetna – 10.5m2, dvokrevetna – 8.6m2. Tehničke informacije broda: dužina 125m, širina 16.7m, kapacitet 240 putnika. Usluge: 2 restorana, 2 bara, konferencijska sala, ambulanta, prodavnica suvenira, perionica. U kabini su: klima uredaj, kupatilo (tuš kabina), utičnica, plakar. Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.
Brod „Vasilij SURIKOV“
Brod je sagradjen u Austriji 1975.godine, a kompletno renoviran 2007.godine. Ima cetiri palube. Brod raspolaze sa 44 dvokrevetnih, 2 jednokrevetne, 32 trokrevetne kabine. Sve kabine su spoljasnje. Tehnicke informacije: duzina 110.1 m, sirina 14.5m, kapacitet 150 putnika. Na brodu se jos nalaze: restoran, 2 bara, konferencijska sala, medicinska ambulanta, kiosk sa suvenirima… Svaka kabina ima: klima uredjaj, kupatilo, elektricna uticnica (napon u kabini 220V), plakar. Dimenzije kabina:Standard: širina 2.14m, dužina 4.36m, površina 9.33 m2 Kreveti za jednu osobu su 185×80 cm.
Minimum putnika za realizaciju programa je 30;

Uslovi otkaza aranžmana
Organizator, u slučaju otkaza, zadržava:
• 5%, odnosno najmanje 60,00 EUR do 91 dana pre početka putovanja,
• 15% od 90 do 45 dana pre početka putovanja,
• 30% od 44 do 29 dana pre početka putovanja,
• 50%od 28 do 22 dana pre početka putovanja,
• 80% od 21 do 15 dana pre početka putovanja,
• 95% od 14 do 6 dana pre početka putovanja,
• 100%od 5 dana do na dan putovanja, nedolaska ili odustanka u toku puta.

NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema uslovima otkaza. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours, licenca OTP 506 / 2010 od 04.03.2010.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 25 dana pre putovanja
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri jednake rate čekovima građana.