Petrovac


Pretraga

Petrovac na moru - Crna Gora leto 2022.

Ako maštate o blagoj lekovitoj klimi, maslinjacima, borovoj šumi i vazduhu ispunjenom mirisom narandže, lovora i limuna opredelićete se za letovanje u Petrovcu. Pored Budve, smatra se drugim najposećenim mestom za letovanje u Crnoj Gori.

Petrovac poseduje gradsku plažu okružena stenama, maslinjakom i borovom šumom. Plaža je pokrivena crvenkastim sitnim šljunkom, a posebnu draž joj daju ostrvca Katič i Sveta nedelja. U neposrednoj blizini su plaža Lučice i plaža Buljarice duga čak 2400 metara. Sve plaže sa kristalno čistim morem, barovima, ležaljkama i raznovrsnim rekreativnim sadržajem.

Možda ste više za piratsku avanturu - ukrcajte se na brodić i zaplovite na plažu Drobni Pijesak. Smeštena je u skrovitoj uvali, duga 250m zbog žuto-belog peska izgled kao prave tropske plaže. Obrasla je maslinama i na samoj plaži nalazi se izvor sveže vode koja je čini još prijatnijom.

Iz Petrovca se svakodnevno organizuju izleti brodom i do drugih udaljenijih plaža koji vam mogu obogatiti odmor. Ukoliko žudite i za nekim kulturnim sadržajem tu je venecijanska tvrđava Kastelo izgrađena u XVI veku, koju posećuju ljubitelji kulturnih i istorijskih sadržaja ali i ljubitelji dobrog provoda jer se u njoj nalazi istoimeni noćni klub.

Prošetajte živopisnim putićem okružen borovima i drugim četinarima, pećinama, kao i vidikovcima koji Vam pružaju predivan pogledna more i ostrva i stići ćete do manastira Reževići.