Početna » Zimovanje » Kopaonik zima 2022.

Kopaonik zima 2022.

Skijanje na Kopaoniku, zima 2022.

Skijanje na Kopaoniku je uvek odlična ideja! Kopaonik je naš najveći i najposećeniji ski centar. Bilo da tek stajete na skije ili ste iskusan skijaš, Kopaonik ima šta da Vam ponudi. Osim toga, ski sezona na našoj planinskoj lepotici, traje svake godine sve duže! Sa svojih više od 200 sunčanih dana godišnje i preko 160 dana pod snegom, odlični uslovi za skijanje su zagaratovani!

Zimovanje na Kopaoniku nudi savršene uslove za skijanje. Svim skijašima, na raspolaganju su 6 crnih staza, 10 crvenih i čak 23 plave staze.

Skijate alpski ili nordijski?! Volite board i vožnju snowboard parkom ali tražite vrhunske uslove i visoke standarde?! Ma sve to ima Kop!

Raznovrsnost staza pruža mogućnost skijanja svim kategorijama skijaša, a za ljubitelje noćnog skijanja osvetljena je staza „Malo Jezero“ (450m). Osim toga, za najmlađe skijaše i početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor „ski vrtića“ sa pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Sve staze su veoma dobro povezane sistemom od 24 žičare i ski liftova, kapaciteta od preko 34.000 skijaša na sat. Sistem čini 3 šestosedežnice, 7 četvorosedežnica sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, 2 dvosedežnice, 2 vučna ski lifta (sidra), 8 ski liftova (tanjir) i 3 vezna ski lifta. Postoje tri staze po FIS standardu za slalom, veleslalom, super veleslalom i spust.

Žičara četvorosed „Pančićev vrh“ tokom čitave zimske sezone, ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik pruža.

Hotelski smeštaj na Kopaoniku – zima 2022.

Hoteli na Kopaoniku, nude kako ekonomičan i povoljan smeštaj, tako i hotele visoke kategorije koji zadovoljavaju goste visokih očekivanja.

U našoj ponudi, nalaze se hoteli na Kopaoniku koji uglavnom nude uslugu na bazi polupasiona ili noćenja sa doručkom. Takođe, hoteli koji imaju odličan wellness & spa sadržaj, teretanu, otvoreni i zatvoreni bazen, kuglanu i sve one sadržaje koje savremen skijaš koristi.

Apartmanski smeštaj na Koponiku – zima 2022.

Poslednjih godina, apartmani na Kopaoniku, su sve češći izbor skijaša na ovoj planini. Razloga za tako nešto je mnogo. Pre svega, povoljna cena apartmana na Kopaoniku, zatim mogućnost smeštaja veće porodice ili društva u jedan apartman ili vikendicu, opušteniji boravak, parking prostor i slično.

Vremenska prognoza Kopaonik

Skijanje na Kopaoniku, poslednjih godina ima dugu zimsku sezonu. Početak ski sezone na Kopaoniku, se obeležava početkom decembra meseca, kada se veliki broj skijaša, sa nestrpljenjem spusti na Ski Opening Kopaonik. Po ugledu na evropske ski centre i Kopaonik organizuje vrhunsku zabavu, dobar provod i druženje na snegu.

Prvi dan skijanja, najčešće bude besplatan, a za naredne dane važe veliki popusti i ski paketi koji su idealna prilika da povoljno stanete na skije! Od tog momenta, planina i ski centar Kopaonik, postaju pravi mali skijaški raj koji se iz vikenda u vikend iz nedelje u nedelje puni i prazni ljubiteljima skijanja na Kopaoniku.

Prošle godine, 24. aprila,  se zvanično završila ski sezona u našem najvećem ski centru. Skijanje u ski centru Kopaonik, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, trajalo je gotovo pet meseci! Znatno duže nego na bilo kojoj našoj, drugog planini!

Visina snega na Kopaoniku

Jedan od najvažniji podataka kada krenete na skijanje na Kopaoniku, jeste visina snežnog pokrivača! Pratite ovaj podatak i budite sigurni da je pravi trenutak za skijanje i da je ova planinska lepotica pokrivena snegom. Pogledajte trenutnu visinu snega na Kopaoniku.

 

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal