Početna » Letovanja » Španija » LJORET DE MAR-BARSELONA AUTOBUSOM LETO 2024.

LJORET DE MAR-BARSELONA AUTOBUSOM LETO 2024.

ŠPANIJA AUTOBUSOM – LETO 2024.

NICA – MONAKO – LJORET DE MAR – BARSELONA

1. DAN –  BEOGRAD – NICA
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savska strana) u 15:00h. Polazak iz Beograda u 15:30h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – NICA – MONAKO
U podnevnim  časovima dolazak u Nicu. Obilazak kraljice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco… Slobodno vreme (naša preporuka je da iskoristite  kupanje na predivnim plažama). Nastavak putovanja ka Kneževini Monako. Po dolasku ćemo obići grad kocke Monte Karlo sa čuvenim grand kazinom i prelepim hotelom Le Paris – delo čuvenog arhitekte Garniea.  Slobodno vreme do polaska ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku .

3. DAN – LLORET DE MAR
Dolazak u Lloret de Mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića – poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu. Večera. Noćenje.

4. DAN – LLORET DE MAR – PLAŽA SANTA CRISTINA
Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti.  Fakultativni odlazak na kupanje na plažu Santa Cristina. Ova peščana plaža 450m duga je idealna za dobru zabavu, u njenom južnom delu  je stena koja je formirala mali zaliv i idealna je zaštita od jugozapadnog vetra. Plaža Santa Cristina je takođe vlasnica plave zastavice za kvalitet vode. U predvečernjim časovima povratak u Ljoret de Mar. Večera. Fakultativni odlazak na čuveni Flamenko šou i uživanje u temperamentnom i strastvenom plesu. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – LLORET DE MAR – BARSELONA PANORAMIKA
Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone . Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija – kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas. Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti – Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

6. DAN – LLORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Ručak / Večera. Noćenje

7. DAN – LLORET DE MAR – BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magike. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. Nakon kupanja fakultativna  poseta parka Guell. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovog grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje.

8. DAN – LLORET DE MAR – FIGUERAS
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje… Ručak. Fakultativna poseta živopisnom gradiću Figuerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji eksponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

9. DAN – LLORET DE MAR – TOSSA DE MAR – VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete  najlepšem letovalištu na Costa Bravi  TOSSA DE MAR- u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12. veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kafu .. u povratku svraćanje  u bodegu na  degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme. Noćna vožnja.

10. DAN – MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku  banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i  ujedno naša preporuka da  baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

11.DAN – MONTECATINI TERME – CINQUE TERRE
Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet do Cinque Terre – Nacionalni park u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu  zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgradjena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske, Iz 13. veka u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima , najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. Veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima sa oko 1700 stanovnika leži duž potoka Madjore na stenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Slobodno vreme do povratka u Montecatini Terme i nastavka putovanja ka Srbiji.  Noćna vožnja.

12. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

ŠPANIJA AUTOBUSOM – LETO 2024.

Ovo leto 2024. za Vas smo pripremili dva programa sa 7 ili 8 noćenja!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz komfornim turističkim autobusom (tv,dvd,ac), prema programu putovanja
– Smeštaj na bazi 6 polu pansiona u Lloret de Maru 3* i 1 noćenje sa doruckom u Montecatini termama (ili okolini) u hotelima 3* ili 4* u 1/2 i 1/3 sobama.
-Usluga predstavnika agencije/vodiča,
-Obilaske gradova prema programu, ( Nica, Monte Karlo, Montecatini)
-Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-Individualne troškove putnika
-Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*- 1 €/noćenju, 4* – 2 €/noćenju
-Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela – 1€ / noćenju za hotele 3*, 1,5€ / noćenju za hotele 4*)
– Medjunarodno zdravstveno osiguranje
-Doplata za jednokrevetnu sobu na upit

Fakultativne izlete ( minimum 30 prijavljenih) – cene podložne promeni
– Cinque Terre 35€/ deca do 12 god. 20€
– “ Barselona panoramica” – 25 € / deca do 12 god. -15€ (celodnevni izlet)
– “Barselona magica” – 25€/ deca do 12 god. 15 € (celodnevni izlet)
– Muzej Salvadora Dalija -25€/deca do 8 god.- 15€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju,autobuski prevoz)
– Tossa de Mar i bodega (besplatna degustacija vina)-10 €/ deca do 12.god. 5€
– Plaža Santa Cristina 5€
CENA PAKETA IZLETA: 125€ sa popustom 110€ (ne uključije izlete sa zvezdicom)
*Camp Nou – 30€ / deca do 12 god. – 20€ (cena uključuje: ulaznicu, rezervaciju, autobuski prevoz)
*Flamenko veče ( Tradicionalni ples) – 25 €/ deca do 12 god.15 €
*Park Guell – 15€ /deca do 12 god. 10€

NAČIN PLAĆANJA:
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
– Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
– Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, za korisnike kartica Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
– Odloženo plaćanje: 50% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana, rate dospevaju 15 i 20-og u mesecu, dospeće poslednje rate 20.11.2024.

POPUSTI ZA DECU U SOBI SA ODRSLOM OSOBOM
– deca do 2 god.plaćaju samo prevoz 50€ (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj)
– deca 2- 11.99 godina u pratnji dve odrasle osobe; I dete ostvaruje 40% popusta, II dete ostvaruje 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)
– 1/4 sobe na upit
-deca u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

NICA – glavni grad Azurne obale, a drugi grad po veličini na francuskom mediteranu, posle Marseja. Osnovana je 350g. p.n.e od strane Grka, koji su joj dali ime NIKEJA što kod Grka označava simbol pobede. Nica je lučki grad sa oko 347.000 stanovnika, nalazi se između Kana i Monaka, a po broju turista zauzima drugo mesto, posle Pariza.
LLORET DE MAR – mali katalonski turistički grad na mediteranskoj obali sa oko 30.000 stanovnika. Nalazi se u provinciji Đirona, na 70 km od Barselone. Nekada je bio ribarsko selo sa oko 7km dugim peščanim plažama. Osim po fenomenalnim plažama, poznat je i po svojim kulturnim, arhitektonskim i prirodnim atrakcijama…
LIDO DI JESOLO – popularno letovalište na severo-istočnom delu Italije na Jadranskom moru, u blizini Venecije. Peščana plaža proteže se 19km duž celog mesta. Ima oko 25.000 stanovnika. Na početku 20.veka Jesolo je bilo malo i ne tako značajno mesto, ali danas…njegov izgled, prodavnice i usluga, podređeni su isključivo turistima.

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal