Početna » Letovanja » Italija » RIMINI LETO 2024.

RIMINI LETO 2024.

RIMINI LETO 2024.

HOTELSKI SMEŠTAJ U RIMINIJU

 

Provedite leto 2024. u Italiji u Riminiju i dobićete savršen odmor! Šarm Italije, oseća se na svakom koraku, dok široka peščana plaža pruža poseban letnji uguđaj. A kada padne veče, letovalište sa budi i nudi sve sadržaje koji su Vam potrebni bilo da želite šetnju duž malih prodavnica, restorana, kafića ili dobar provod u nekom od noćnih klubova!

Mada je u II svetskom ratu dosta uništen, stari istorijski centar je sačuvao nekadašnji šarm, te ga nikako ne treba zaobići tokom šetnji kroz Rimini. Obavezno se upoznajte sa Augustovom kapijom (slavolukom koji potiče od 27g pne), Tiberijevim mostom (izgrađenim kamenom iz Istre), Duomo – crkvom Malatesta koju je freskama ukrasio Đoto, Amfiteatrom iz II veka, koji je mogao da primi i do 15.000 gledaoca itd… Pored mora, posebnu lepotu Riminiju daju i dve manje reke Marečija i Auza, koje protiču kroz grad i ulivaju se u more. Kavurov trg, Tiberijev most, Trg tri mučenika, ali i prostrane plaže su simbol Riminija, koji ima 140.000 stanovnika. Od Rima je udaljen 400 kilometara, od Bolonje 120 kilometara, a do državice San Marino, jedne od najmanjih u Evropi, svega pola sata vožnje, što ovaj grad čini idealnim za ljude koji vole izlete i aktivan odmor.

Ono zbog čega je takođe omiljen među turistima svakako su pristupačne cene i brojne mogućnosti celodnevne zabave. Naime, grad je u Italiji poznat kao mesto koje živi preko cele godine i gde se održavaju brojne kulturne manifestacije. Ovde možete naći veliki broj radnji, restorana, kafeterija, poslastičarnica i diskoteka, a njegove velike plaže, koje su duge i po nekoliko kilometara, postepeno se spajaju.

Prošetajte se parkom Felini, posetite muzej Federiko Felini (čuveni reditelj, rodom iz Riminija koji je svoj poznati film „Amarkord“ snimio u Riminiju). Osim toga što Rimini nudi šarolik izbor hotela srednje kategorije, koji su lepo uređeni i dobro stacionirani, tokom odmora, iz ovog grada, za malo novca možete posetiti još mnoge italijanske gradove.

ATRAKCIJE U ISTORIJSKOM CENTRU

Arco d’Augusto (Avgustova kapija), najstariji preživeli Rimski slavoluk na svetu podignut je 27. godine stare ere. Njime je obeležena rekonstrukcija poslednje deonice puta Via Flamina (Rim – Rimini), koji je tada bio najvažniji drum od Rima ka severu. Slavoluk je podignut u čast Oktavijana Avgusta koji je zaslužan za generalnu rekonstrukciju puteva na tlu današnje Italije.

Tempio Malatestiano (Hram Malatesta) iz 14. veka, je glavna crkva u Riminiju, koju lokalci najčešće zovu il Duomo. Prvobitno je bila posvećena San Frančesku, a novo ime je dobila u 15. veku po plemiću Sigismondu Malatesta, koji je naručio rekonstrukciju crkve. Pretpostavlja se da je freske centralne apside (svoda) oslikao Đoto.

Ponte di Tiberio ili Ponte d’Augusto (Tiberijev / Avgustov most) preko reke Marecchia (Marekija) je jedan od simbola Riminija, i sastavni je deo gradskog grba. Sastoji se od pet polukružnih lukova širine oko 8 metara. Sagrađen je od kamena iz Istre, a izgradnja je započeta 14. godine za vreme vladavine Oktavijana Avgusta, a završena 20. za vreme Tiberija, pa odatle nosi ime oba imperatora.

Amfiteatar iz 2. veka ima arenu veličine 73 x 44 metara, i može da se meri sa najvećim rimskim amfiteatrima. Dok je bio u upotrebi mogao je da primi 15.000 gledalaca.

Chiesa San Giuliano Martire (Crkva mučenika San Đilujana) iz 16. veka poznata je po slici Đulijana koju je izradio venecijanski renesansni slikar Paolo Varonese.

Palazzo dell’Arengo e del Podestà iz 1204. je sedište sudske vlasti i gradske uprave.