Početna » Letovanja » Grčka » Apartmani – Grčka letovanje 2023. » Atos – Jerisos / Letovanje u Grčkoj 2023

Atos – Jerisos / Letovanje u Grčkoj 2023

Jerisos leto 2023.

Jerisos - Grčka Leto 2023. - šetnja prostranom, zlatnom plažom, kroz čist pesak čiji se kraj ne nazire je najbolja vežba i najlakši način da ispraznite svoj um i svoje misli.

Velika turistička atrakcija je duga čista plaža zlatnog peska nagrađena Plavom Zastavom, koja se nežno spušta u more. Jerisos ima izvrsne taverne sa grčkim specijalitetima koje nude i degustacije domaćih vina, kafiće na obali mora, šetalište sa klupama i drvećem koje pruža prirodni hlad. U ponudi su i sportovi na vodi, kao i prodavnice suvenira, marketi, hoteli i vile za vaš udoban smeštaj i prijatan boravak. U luci je prilična gužva od ribarskih brodića, a za one koji želje da obogate svoj odmor, tu su i dnevne ture krstarenja  duž obale.


Pretraga

Jerisos  je veliko letovalište na samoj obali mora, na severoistoku poluostrva Atos, udaljeno oko 118 km od Soluna. Jerisos je poznat i kao „Drevni Akantos“ i predstavlja jedno od najvećih naseljenih mesta na Halkidikiju, sa preko 3.000 ljudi koji tu žive, od kojih se mnogi bave ribolovom. Jerisos je centar mnogih kulturnih manifestacija kao što su proslava u crkvi Svetog Pavla 29. juna i Proroka Ilije 20. jula kojima vredi prisustvovati. Oblast je poznata po negovanju tradicionalnih grčkih pesama i muzika igra veliku ulogu u lokalnoj sceni.