Falkensteiner Hotel – Skijanje na Staroj planini 2016/2017

Ski gondola, prva i jedina u Srbiji, povezuje hotel Stara planina sa ski stazom Konjarnik. Maksimalni kapacitet ski gondole je 2.400 skijaša na sat, u 40 kabina, a cetvorosedna žicara takođe prima 2.400 skijaša na sat.

U okviru ski centra Stara planina obezbeđeno je veštacko osnežavanje na više od 4km staza, od ukupnih 13km staza, kako bi i u slucaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima. Škola skijanja radi tokom cele sezone.

Stara planina podjednako je atraktivna za aktivan odmor u svim godišnjim dobima, kako za rekreativce svih uzrasta, tako i za zaljubljenike u ekstremne sportove.

Kao park prirode, Stara planina nudi obilje mogucnosti da tokom šetnji planinskim stazama berete lekovito bilje i pecurke, uživate u brojnim spomenicima prirode ili jednostavno posmatrate ptice u zašticenom IBA podrucju. Staze i planinski putevi Stare planine deo su Evropskog pešackog koridora E4, koji iz pravca Sokobanje izlazi na Babin zub i dalje nastavlja ka Bugarskoj. Popularne su i ‘off-road’ vožnje terenskim vozilima, sopstvenim džipovima ili iznajmljenim kvadijem

Raskošna lepota Stare planine osvaja i pleni, ne samo u toku zime, vec tokom cele godine. Idealno je mesto za ljubitelje netaknute prirode.

Cenovnik – Falkensteiner Hotel, Stara Planina  zima 2016/2017 >