Rafting – avantura koja se sve češće svrstava u top 10 stvari koje morate u “životu probati”

Kanjon reke Tare dubok je do 1330 m, što ga čini najdubljim kanjonom u Evropi, a posle Kolorada i u svetu. Većim svojim delom se nalazi u Nacionalnom parku“ Durmitor“ koji je 04.09.1980. godine uvršten u Svetsku baštinu prirodnih dobara UNESCO-a, ispunjavajući čak tri uslova: geološki, hidrološki i biološki fenomen. Poslednjih 18 kilometara ove reke, pre nego što Piva i Tara postanu Drina, najuzbudljiviji su – sa preko 20 brzaka. Čista reka, prelepa priroda, zabava, druženje i avantura, sve to jeste odlazak na rafting Tarom, a sa nama ovakav izlet podrazumeva i najbolju organizaciju, odličnu ekipu i nova poznanstva.

Rafting se izvodi gumenim čamcima koji su specijalno rađeni za divlje vode. To su visoko-kvalitetni čamci kapaciteta 8-10 osoba, kojima upravljaju iskusni i licencirani skiperi. Skiperi su prošli obuku i poseduju sertifikate izdate od IRF-a (International Rafting Federation) i naravno svaki od njih ima nebrojani broj spustova niz Taru, poznaju svaki kamen i svaki buk na reci. Njima je to prvenstveno zadovoljstvo i način života, pa tek onda posao. Pre svakog polaska niz reku, prvo ćemo Vas u jednom polučasovnom kratkom kursu upoznati sa samim programom raftinga i time šta nas čeka na reci, kako se treba ponašati na čamcu i u odredjenim situacijama, a potom zajedno sa Vama krenuti i prepustiti se čarima i uživati u lepotama i zagrljaju ove lepotice…

U toku letnje turističke sezone temperatura vode iznosi maksimalno 11-12 stepeni i bez kvalitetnih zaštitnih neoprenskih odela i raft čizama, koje imaju ulogu da Vas greju i štite, taj ugodjaj sigurno ne bi bio kompletan, a kad toj opremi dodamo i zaštitnu kacigu i kvalitetan spasilački prsluk, e onda ste stvarno spremni krenuti i neustrašivo se obrušiti niz Taru i njene uzavrele bukove.

Svi učesnici raftinga aktivno učestvuju u samome spustu i zajedno sa profesionalnim skiperom, svojim veslanjem umnogome doprinose potpunome ugođaju…..

Ovo morate probati…

Trodnevni aranžman

1.dan Zavisno od vremena polaska, doček i prijem gostiju u popodnevnom ili predvečernjem delu dana. Do kampa se može doci  sopstvenim ili organizovanim prevozom. Nakon smeštanja u udobnim kućicama ili sobama u centralnom objektu, uz pucketanje vatre iz ognjišta i živu muziku služimo večeru dobrodošlice.

2.dan  Posle buđenja uz cvrkut ptica nozdrve vam zagolica miris toplog doručka i sveže domaće kafe. Slede pripreme za rafting do 11:30. Svi  učesnici raftinga dobijaju potrebnu opremu (neoprenska odela, čizme, kacige, bezbednosne prsluke i veslo). Sledi prevoz na početnu tačku raftinga i kratka obuka ponašanja u čamcu i timskog veslanja. Ulazimo u čamce i počinje vaša nezaboravna avantura spuštanja najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 3-3,5 sata (dužina 19km) uz kratke pauze za osveženje,  kupanje i slikanje. Spuštanje traje do samog kampa HUM WRT gde vas čeka ručak iz domaće kuhinje (teletina/jagnjetina  pod sačem, riba i drugi specijaliteti). Popodne možete provesti u odmoru, kupanju, šetnji, igrama posle čega stiže topla večera briižljivo pripremljena za kraj uzbudljivog dana i celovečernje druženje uz muziku i vatru ognjišta.

3.dan   I narednog  jutra probudiće vas zvuci netaknute prirode a doručak ćemo vam poslužiti dok uživate u pogledu na šumu i planinske vrhove. U toku prepodneva sledi polagani povratak . 

Najduži trodnevni – Brštanovica – Šćepan Polje – Foča – 42km raftinga

Trodnevni rafting aranžman sa dva noćenja. Specijalnost ovog aranžmana jeste da možete drugi ili prvi dan potpuno organizovati drugačije u dogovoru sa nama( dva dana raftinga ili rafting + poseta peručici )nacionalna kuhinja zabava do sitnih sati uz muziku po izboru .Mogučnost naručivanja žive muzike kao i specijaliteta jagnje sa ražnja za odredjene grupe ili jela od divljači

I dan:

Dolazak u kamp Hum koji se nalazi 800m od graničnog prelaza Hum-Ščepan Polje ,na putu Foča – Nikšić ( regionalni put ) oko 19 h.Doček dobrodošlice uz nacionalnu kuhinju ,spremljenu od organske hrane .večera u 20h do 23h ,nastavak druženja uz živu muziku,vatru …

Smeštaj u bungalovima ,može da se organizuje i sauna ,uzimanje podataka i objašnjenje i priprema za sutrašnji rafting ili planinarenje u zavisnosti od želja.

II dan:

Doručak od 08 do 10 h uz muziku ptica ili lagani cool jazz ,organska hrana ,domaće pite ,vruči uštipcivegeterijanska hrana po izboru ,hleb iz peći na drva koji se tu na licu mesta priprema..Nakon doručka gosti uz pomoć upravitelja čamca-skipera  biraju opremu za rafting, obavezne sigurnosne prsluke, kacige, neoprenska odela, neoprensku obuću, specijalne čizmice.. Prevoz našim terenskim vozilima do Brštanovice-početne tačke za rafting.

Ponovo se objašnjavaju uputstva ponašanja u čamcu ,tehnike veslanja ,sedenje u čamcu ,i ulaska u vodu , ponašanje u raznim situacijama-ukratko-kratki kurs raftinga ,koji vam lično objašnjava vaš skiper! Krećemo na rafting i u nekoliko sati prolazimo najatraktivniji deo kanjona i reke Tare za rafting. Obilazimo vodopade, divlje izvore, stajemo radi fotografisanja i kupanja ,mogučnost skokova u reku kao i posebnog spuštanja jeet uz posebnu opremu..

Posle 22 kilometara adrenalina i prirode od koje zastaje dah, čamcima-raftovima dolazimo u naš rafting centar . Čeka v as sauna finska na drva,  topla voda, tuširanje i spreman ručak. Nacionalna jela ispod sača po izboru.Nakon toga mogučnost organizovanja streljaštva ,druge igre -pikado ,bagminton ,odbojka u pesku.,kupanje u reci ,pecanje ,odmor ,šetnja….

Večera od  19 do 21 h za večeru imamo potočnu pastrmku na žaru, pečeni krompir i kajmak, kačamak, ili specijalne vegeterijanske djakonije. U našem restoranu  sve  vreme možete piti izuzetno domaće crveno vino ,točeno pivo ,  našu rakiju od divljih krušaka ,kajsija ,dunja…

III dan:

Doručak od 07,30do 09,30h. Gosti mogu po želji odabrati nekoliko različitih mogućnosti kako žele provesti treći dan uz poštovanje veličine grupa, sve to je uključeno u cenu  aranžmana. Možemo ponoviti rafting od prethodnog dana, zatim možemo izabrati nastavak raftinga od Rafting centra do Foče ili možemo, što ujedno posebno preporučujemo, izabrati jeep safari, tj.obilazak N.P. Sutjeska, prasume Perućice jedine prašume u Evropi, vodopada Skakavac koji je preko 80m visok i jos mnogo toga. Gosti takodje mogu odabrati i neki sasvim drugačiji izlet.

HUM WRT je biser prirode gde se komfor i budžet susreću!

CENA: 85e

 

Dvodnevni aranžman

Aranžman 1

TARA – DRINA – BRŠTANOVICA – KAMP HUM WRT

(2 DANA – 1 NOĆENJE)

1.DAN:

Dolazak u Foču i prihvat gostiju do 15.00. Nakon prihvata i kratke pauze nastavak puta do kampa Hum WRT gde se parkiraju vaša vozila na parking kampa ( parking osiguran video nadzorom ) odakle je organizovan prevoz terenskim vozilima od kampa do destinacije ( voznja u prijatnom ambijentu kroz kanjon reke Tare ). Smeštaj u kampu u planinskim kućicama (bungalovima).

Večera u 20.00 ( na meniju etno specijaliteti lokalnog kraja).Celovečernje druženje uz vatru i noćenje.

2.DAN:

Nakon doručka i pripreme za rafting do  11.30 svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu ( neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za foto-safari, kupanje i osveženje.

Na završetku raftinga rekom Tarom oko 15.00 na kampu HumWRT organizovan ručak gde se nakon ručka  i završava naše druženje za ovaj put!

Cena aranžmana uključuje:

 • smeštaj u kampu u bungalovima na bazi punog pansiona
 • kompletnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
 • organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
 • obezbeđen smeštaj Vaših vozila na parkingu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • taksu za splavarenje rekom Tarom u iznosu od 1.00 € po osobi
 • boravišnu taksu u iznosu od 1.00 € dnevno po osobi
 • osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1.00 € dnevno po osobi
 • vanpansionsku ponudu
 • sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom

 

Aranžman 2

TARA – DRINA – BRŠTANOVICA – ŠĆEPAN POLJE – FOČA

(2 DANA – 1 NOĆENJE)

1.DAN:

Dolazak u Foču i prihvat gostiju u agenciji do 15.00.Nakon prihvata i kratke pauze nastavak puta do kampa Hum WRT gde se parkiraju vaša vozila na parking kampa (parking osiguran video nadzorom) odakle je organizovan prevoz od kampa terenskim vozilima do destinacije (voznja u prijatnom ambijentu kroz kanjon Tare ). Smeštaj u kampu u planinskim kućicama (bungalovima).

Večera u 20.00 ( na meniju etno specijaliteti lokalnog kraja). Celovečernje druženje uz vatru i noćenje.

2.DAN:

Nakon doručka u 10.30 svaki učesnik raftinga dobija odgovarajuću rafting opremu ( neoprensko odelo, čizme, spasilački prsluk, kacigu i veslo), sledi rafting najuzbudljivijim delom reke Tare u trajanju od 3 do 4 sata sa pauzama za fotosafari kupanje i osveženje.Na završetku raftinga rekom Tarom oko 13.30 na kampu Hum WRT organizovan ručak, zatim sledi rafting rekom Drinom u trajanju od 3 do 4 sata.U 18.00 je predvidjen dolazak u Foču gde se i završava naše druženje za ovaj put!

Cena aranžmana uključuje:

 • smeštaj u kampu u bungalovima na bazi punog pansiona
 • kompletnu rafting opremu i iskusne i sertifikovane skipere
 • organizovane sve prevoze terenskim vozilima u toku trajanja aranžmana
 • obezbeđen smeštaj Vaših vozila na parkingu

Cena aranžmana ne uključuje:

 • taksu za splavarenje rekom Tarom u iznosu od 1.00 € po osobi
 • boravišnu taksu u iznosu od 1.00 € dnevno po osobi
 • osiguranje u toku trajanja aranžmana od 1.00 € dnevno po osobi
 • vanpansionsku ponudu
 • sve ostale troškove koji nisu predviđeni programom

CENA: 65e

 

Jednodnevni aranžman

Rafting rekom Tarom. Jednodnevni aranžman na najuzbudljivijem i najatraktivnijem dijelu vodotoka Tare u dužini od 15 km:

 • Doručak do 10:30 – specijaliteti domaće kuhinje.
 • Presvlačenje u opremu za rafting na kampu. Svaki učesnik dobija neoprensko odijelo, neoprenske čizme, prsluk i krećete u avanturu.
 • Prevoz sa džipovima i kombi busom do Brštanovice odakle počinje naše druženje sa Tarom do 11:30
 • Formiranje timova za rafting, upoznavanje sa skiperom (veslačem) i načelima timskog rada. Čamci su kapaciteta za 8 do 10 osoba i važno je da se učesnici raftinga pridržavaju uputa skipera.
 • Ukrcavanje do 12:00 u čamce i početak raftinga na najatraktivnijem dijelu Tare u dužini od 15 km gdje nas očekuje mnogo lijepih uzbuđenja – kao što su bukovi (slapovi) Ćelije i Vjernovići, Borovi, Varda, Čegrlo a i ostalih 17 nisu za podcjenjivanje.
 • Rafting traje oko 3 sata sa pauzama za kupanje i odmor na Kulini, Manitim vrelima i Šipčanickom potoku.
 • Dolazak na kamp oko 16:00, presvlačenje.
 • Ručak – specijaliteti domaće i orijentalne kuhinje: splavarska čorbica, jagnjetina ispod sača.
 • Odmor posle ručka i povratak učesnika RAFTINGA.

CENA: 55e

 

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
  Powered by WebPortal