Vroclav

CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA:    U PRIPREMI ….

Putovanje u Vroclav (Woclaw) Republika Poljska.  Jedna trećina Poljske je prekrivena šumama, a polovina otpada na poljoprivredno zemljište. Postoji neverovatnih 9.300 jezera i 23 nacionalna parka.

Putovanje u Vroclav preporučujemo jer je to predivan poljski grad sa oko 600 hiljada stanovnika koji se nalazi u jugozapadnoj Poljskoj na reci Odri i četiri pritoke Bistrica, Olava, Sleza i Vidava. Vroclav se prvi put pominje u 11. veku za vreme vladavine dinastije Pjastovića i nalazi se u sastavu Poljske. Vroclav u 14.veku postaje deo Habsburške monarhije a od 18.veka pripada Pruskoj. Grad Vroclav posle 1945. postaje opet deo Poljske i danas je nakon Varšave najvažnije poljsko financijsko središte i značajni studentski centar sa oko 130 hiljada studenata na 30 fakulteta. 
Putovanje u Vroclav neće nikoga ostaviti ravnodušnim! Vroclav je grad fascinantne arhitekture, reka, 12 ostrva, preko 100 mostova, bogatog kulturnog i društveng života i kao grad malih čeličnih patuljaka kojih ima skoro na svakom mestu: ispred hotela, ispred šoping centra, na ulici i u Vroclavu simbolizuju otpor komunizmu. U gradu se nalazi i najstariji restoran u Evropi, „Piwnica Swidnicka“ koja posluje od davne 1275. godine.
Ukoliko se odlučite za putovanje u Vroclav bićete u mogućnosti da doživite panoramski obilazak istorijskog centra grada: Rynek – stari trg iz 13. veka sa starom gradskom većnicom, kraljevska palata iz 18.veka, Crkva Sv.Marije iz 13. veka, u poseti Vroclavu, videćete i  ulicu Podwale, Nebeski toranj – najviša zgrada u Poljskoj, staro jevrejsko groblje, trg Grundvalzki, Stuelicia (Narodna dvorana) iz 1910. godine – upisana na UNESCO listu svetske baštine, gradski park sa japanskom baštom, panorama Raclavice (120 m dugačko platno koje prikazuje bitku iz 18. veka za nezavisnost između Poljaka i Rusa), muzička fontana, ostrvo Tumski gde je osnovan grad i koji je najstariji deo Vroclava sa gotičkom katedralom.

Fakultativni izlet ”Poznanj”.
Putovanjem u Vroclav bićete i u prilici da obiđete i Poznanj. Ovo mesto se nalazi na reci Varti u centralnoj Poljskoj, sa oko 500.000 stanovnika i spada u jedne od najstarijih gradova u Poljskoj. Poznanj je važan centar trgovine, industrije i obrazovanja, a takođe i domaćin mnogih međunarodnih manifestacija.

Fakultativni izlet do zamka Ksiaž.
Zamak Ksiaž je treći po veličini u Poljskoj a podignut u 13. veku kao zamak kneza od Svidnice. Tokom istorije bio je u vlasništvu i kraljeva Poljske, Češke, Mađarske i porodice Hochberg.

 

 

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal