Istanbul Avionom

ISTANBUL AVIONOM 4 NOĆENJA

PUTOVANJE U ISTANBUL AVIONOM 2024.

Istanbul avionom je jedno od najtraženijih putovanja u našoj ponudi. Putovanje u Istanbul avionom je aktuelno cele godine i koje god doba godine da odabarete za posetu gradu na Bosforu, sigurno nećete pogrešiti. Mnogo sunčanih dana, lepo vreme sa malo kišnog perioda, topla zima – Istanbul avionom ili Istanbul autobusom, upravo tu ćete videti nesvakidašnju lepotu. Grad na dva kontinenta, izmešana tradicija Istoka i duh Zapada. Putovanje u Istanbul nudi obilazak grada sa svim njegovim simbolima istorije i kulture. Plava džamija, Sulejmanija,Galata, Dolmabahče palata, Topkapi palata, Aja Sofija… mnogo je lokaliteta širom Istanbula, koji oduzimaju dah i pred kojima mislite kako putovanje u Istanbul avionom siguno uskoro ponavljate!

 

1.DAN putovanje BEOGRAD-ISTANBUL. Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu. Let kompanijom Turkish Airlines TK 1082 za Istanbul u 09.00 h (prema objavljenom letu avio kompanije). Sletanje u Istanbul u 12:55 h.Organizovan transfer i smeštaj u hotel u Istanbulu. Slobodno veče. Noćenje u Istanbulu.

2.DAN OBILAZAK ISTANBULA  Doručaku u hotelu. Fakultativni poludnevni obilazak lokaliteta Istanbula Antičkog-hipodroma, Aja Sofije, Topkapi dvorca – muzeja i džamije Sulejmanija. Sveobuhvatan izlet najvažnjih spomenika Carigrada. Nestvarna crkva (a sada muzej) Aja Sofija zavrsena 537.n.e., Topkapi palata (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) i Sulejmanova džamija izgrađena oko 1550. godine, vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana – su ono što ćete obići u pratnji vodiča!Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping. Noćenje u Istanbulu.

3.DAN ISTANBUL. Doručak u hotelu. Fakultativno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme u Istanbulu. U večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu Orient House, gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje. Noćenje u Istanbulu.

4.DAN ISTANBUL. Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizacije poludnevnog fakultativnog izleta do Prinčevskih ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristiti samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći deo prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. 4

Obilazak najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu. Laki ručak u lokalnom ribljem restoranu. Povratak u Istanbul i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo da veče provedete u šetnji sjajnim trgom Taksim i trgovačkom ulicom Ištiklal, i da večerate u nekom od divnih restorana na Galata mostu. Noćenje.

5.DAN putovanje ISTANBUL-BEOGRAD. Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Organizovan transfer do aerodroma. Poletanje aviona TK 1083 za Beograd u 19.45 h i očekivano vreme sletanja na aerodrom Nikola Tesla oko 19:25 h (u zavisnosti od reda letenja avio kompanije). Kraj programa putovanje u Istanbul avionom.

CENOVNIK ISTANBUL AVION 2024.

 

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS.

NAČIN PLAĆANJA: 40% po osobi prilikom rezervacije putovanje u Istanbul, a preostali iznos do pune cene aranžmana 10 dana pre putovanja.

Fakultativni izleti Istanbul avionom 2023:

Tursko veče na brodu Orient house večera, tradicionalni program, neograničeno alkoholno i bezalkoholno lokalno piće 45 €Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Sulejmanova Džamija, Aja Sofija) 50 €

Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji 25 €

Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate).

PUTOVANJE U ISTANBUL AVIONOM 2024. OPISI HOTELA:

HOTEL BUYUK SAHINLER 4* Nalazi se u starom delu Istanbula u blizini poznatih istorijskih lokaliteta , na 10-ak minuta hoda od čuvene Kapali čaršije i na 700 m od metro stanice Aksaraj .U sklopu hotela se nalazi restoran i bar .Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om , fenom za kosu , mini barom, klima uređajem i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima). Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 eur.Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit!
Važna napomena: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru hotela koji su navedeni u programu, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.

GRAND ONS HOTEL ISTANBUL 3*  smešten u četvrti Laleli, na manje od 500 metara od tramvajske stanice Laleli i železničke stanice Aksaraj ,na 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om. Uslugana bazi noćenja sa doručkom po principu švedskog stola.

HOTEL RAMADA BY WINDHAM ISTANBUL OLD CITY 4* Nalazi se u starom delu Istanbula na oko 4 km poznatih istorijskih lokaliteta, u blizini tramvajske stanice Findikzade, na oko 2,5 km od čuvene Kapali čaršije i na 750 m od metro stanice Aksaraj .U sklopu hotela se nalazi restoran ,bar ,SPA centar, fitnes .Sve sobe su dvokrevetne sa TWC-om , fenom za kosu, mini barom(posebno se placa), klima uređajem i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto (prema turskim standardima), uz asistenciju hotelskog osoblja (u skladu sa zdravstvenim preporukama). Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50 eur. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit! www.ramadaistanbul.com

HOTEL DEKOR 3* se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om i TV-om.Usluga: noćenje sa doručkom -švedski sto(po turskim standardima) www.dekorhotel.com. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 50 eur.Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit!

POPUSTI ZA DECU do 11 godina: Na UPIT.
NAPOMENA : Turski standardi za hotelsku ishranu se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina!

Uključeno u cenu putovanja Istanbul 2023:

Avio-prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd redovnom linijom avio kompanije Turkish Airlines,autobuski transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa tri ili četiri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom, avio takse. Asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku za vreme boravka u Istanbulu.

OSIGURANJE: Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu od 373,8 din sa osiguranom sumom do 30.000 EUR – nadstandardni program osiguranja ,za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji (uz obaveznu dostavljenu kopiju prijave poravka u Republici Srbiji), bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima TRIGLAV OSIGURANJA.

Putno zdravstveno osiguranjesa pokrićem Covida-19 je obavezno za putovanje u Republiku Tursku, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju.

NAPOMENA Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja ne rade.

Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera,te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

Mole se putnici da prilikom rezervacije ,a najkasnije 10 dana pred putovanje dostave tačna imena i prezimena onako kako je napisano u pasošu(dostaviti fotokopiju prve strane pasoša).U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici!

Dozvoljena težina prtljaga 30 kg po osobi (INF 10 kg i sklopiva kolica do 7 kg), a ručnog prtljaga 7 kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje odredjuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja ne može imati uticaja).

 

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal