Dolina Loare

Dolina Loare

ŠAMBERI (Chambéry) – ŠOMON NA LOARI (Chaumont–Sur–Loire) – LION (Lyon) – BURŽ (Bourges) – TURS (Tours) – AMBOAZ (Amboise) – ŠENONSO (Chenonceau) – ŠAMBOR (Chambord) – BLOA (Blois) – PARIZ (Paris)

Termini u pripremi …

1.dan (četvrtak, 2. novembar) BEOGRAD – BREGANA (oko 420km) Sastanak putnika na stanici Lasta, Železnička 2, u 15.30 sati. Polazak autobusa u 16.00 sati. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane.
2.dan (petak, 3. novembar) BREGANA – ŠAMBERI (oko 935km) Vožnja preko Slovenije i severne Italije, sa kraćim odmorima na putu. Nastavak vožnje do Šamberija (Chambéry). Smeštaj u hotel. Odlazak u šetnju savojskim starim gradom koji je do 16. veka bio prestonica kneževa od Savoje. Noćenje.
3. dan (subota, 4. novembar) ŠAMBERI (Chambéry) – LION (Lyon) – BURŽ (Bourges) – TURS (Tours) (oko 615km) Doručak. Odjava iz hotela. Polazak za Lion, po dolasku obilazak istorijskog centra koji obuhvata tri kvarta: Sveti Đorđe (St–George), Sveti Jovan (St–Jean) i Sveti Pavle (St–Paul). Trg Svetog Jovana sa fontanom i crkvom Svetog Jovana iz 12. veka, Kuća advokata, Palata pravde, Trg Sv.Pavla sa crkvom iz 12.veka, bazilika Furvije, trg Tero sa fontanom Bertoldi, trg Belkur. Slobodno vreme. Nastavak vožnje za Burž, lep istorijski grad u centralnoj Francuskoj na reci Jevr, sa kaldrmisanim ulicama, starim bedemima, i starim istorijskim zdanjima i izuzetnom gotičkom katedralom iz 12.veka koja se nalazi na UNESKO listi Svetske baštine. Kraća pauza. Nastavak vožnje do Tursa (Toursa), grada koji zovu „Mali Pariz“ i rodnog mesta pisca Balzaka. Smeštaj u hotel. Noćenje.
4.dan (nedelja, 5. novembar) TURS (TOURS) – ŠOMON NA LOARI (Chaumont–Sur–Loire) – AMBOAZ (Amboise) – TURS (oko 90km) Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta “Šomon na Loari i Amboaz” odlazak do dvorca Šomon na Loari (Chaumont–sur–Loire), jednog od najstarijih dvoraca na potezu između Bloa i Amboaza, gde je odsedao i slavni Nostradamus. Ovaj bajkoviti dvorac je izgradio Odo I, grof od Bloa, još u 10. veku, a nakon što se Pier d’Amboaz pobunio protiv Luja XI, kralj je naredio uništenje istog. Nakon više od 4 veka Šarl I d’Amboaz je naredio da se dvorac Šomon obnovi, a od tada je ostao netaknut sve do danas. Slobodno vreme. Nastavak vožnje dolinom Loare, koju zovu Dolina kraljeva, do dvorca Amboaz (Amboise), jednog od najznačajnijih na reci Loari, sa lepim pogledom na reku i stari grad. Leonardo da Vinči je tu boravio poslednje tri godine svog života, a sahranjen je u kapeli sv. Huberta na samom ulazu u dvorac. Slobodno vreme. Povratak u Turs. Noćenje
5. dan (ponedeljak, 6. novembar) TURS (Tours) – ŠENONSO (Chenonceau) – ŠAMBOR (Chambord) – BLOA (Blois) – TURS (oko 170 km) Doručak. Mogućnost fakultativnog izleta “Šenonso, Šambor i Bloa”. Odlazak u dolinu najduže francuske reke Loare, oko koje su izgrađeni mnogobrojni dvorci – od pravih vojnih utvrđenja do udobnih renesasnih palata – koji su kao celina proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO – a. Poseta dvorca Šenonso (Chenonceau), okruženog divnim vrtovima, na reci Šer (pritoka Loare), poznatom pod imenom “dvorac šest žena”. U njemu je, u periodu 16–18. veka, živelo šest plemkinja koje su ga ulepšavle i obeležile svaka na svoj način. Odlazak do dvorca Šambor (Chambord), sa 440 prostorija, 84 stepeništa, 365 kamina, parkom i šumom na 45000ha, 33 km dugačkim zidovima, dvostruko spiralno stepenište napravljeno po nacrtu Leonarda da Vinčija, najvećeg i najmonumentalnijeg u dolini Loare koji je u 16.veku izgradio moćni francuski kralj, ratnik i mecena Fransoa I. Nastavak puta do dvorca Bloa (Blois), građenom od 13. do 16. veka u romanskom, gotskom i renesansnom stilu, u centru istoimenog grada. U dvorcu u kome su se u sredinom 16. veka dešavali mnogi dramatični događaji, rođen je i živeo kralj Luj XII (1462 – 1515). Kralj Anri III (1551 – 1589) je u njemu zajedno sa majkom kraljicom Katarinom Mediči, doneo odluke koje su rasplamsale verske sukobe u Francuskoj i doprinele njegovom brzom i tragičnom kraju. Slobodno vreme. Povratak u Turs. noćenje
6. dan (utorak, 7. novembar) TURS (Tours) – PARIZ (Paris) Doručak. Napuštanje soba. Polazak za Pariz. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Veliki bulevari, crkva Madlena, Trg Opere, Trg Vandom, ulica Rivoli, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, palata Šajo, Ajfelova kula, Marsovo polje, Vojna škola, kompleks invalida sa velelpnom crkvom kupole, ostrvo Site, katedrala Notr Dam… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje
7. dan (sreda, 8. novembar) PARIZ – BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona (JU311) u 10:00 sati. Dolazak u Beograd na aerodrom “Nikola Tesla” u 12:20 sati

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 399evra

 -Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
– Prevoz avionom redovnom linijom kompanije Air Serbia
– pet noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije dve zvezdice
– razgledanja prema programu
– usluge licenciranog vodiča
– troškovi organizovanja putovanja.

 – Aerodromske takes (54 evra po osobi na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata)
– fakultativni izleti,
– lokalne gradske turističke takse
– međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ
Smeštaj tokom putovanja obezbeđen je u hotelima Ibis kategorije 2* zvezdice. Detaljnije informacije se mogu naći na sajtovima hotela.
– Šamberi : Hotel Ibis budget Chambéry Centre Ville** WEBSITE
– Turs: Hotel Ibis Budget Tours Centre** WEBSITE
– Pariz: Hotel Ibis Budget Paris Porte D’orléans**, WEBSITE
– Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
– “Dvorci Loare” (u dva dela ) sa posetom dvorcima: Šomon na Loari, Amboaz, Šenonso, Šambor, Bloa. Cena paketa: 80 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, rezervacije, ulaznice i usluge lokalnog vodiča
– Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inpsranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “DOLINA LOARE”
– Potrebno je najmanje 35 putnika za realizaciju ovog putovanja. – Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogućnost smeštanja u trokrevetnim sobama. – BREGANA je navedena u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog dana putovanja.

Dolina Loare, često zvana „ vrt Francuske “, je začarana zemlja vinograda, cveća, i zelenih brda sa preko tri stotine dvoraca. Ovo je zemlja francuskih kraljeva i vlastele, gde su ovi moćnici uživali u svojim letnjim rezidencijama. Dolina Loare ima izuzetan značaj, kako za Francusku, tako i za čitavu civilizaciju. Zbog toga se ona od 2000. godine nalazi na UNESCO–voj listi svetske baštine.
Bloa, Šenonso i Šambor su najznačajniji i najlepši dvorci u dolini Loare – arhitektonska remek–dela građena u različitim stilovima i pozornice važnih i dramatičnih zbivanja u bogatoj francuskoj istoriji.
Turs sa nadimkom «mali Pariz» je centar francuske istorijske regije Turen i nalazi se u donjem delu reke Loare između Orleana i Atlantika. Poznat je po vinima i govoru koji najbliži standardnom francuskom jeziku i odlična pozicija za obilazak reke Loare i dvoraca koji se tamo nalaze.

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal