Sarajevo / 1 noćenje

SARAJEVO, 1 NOĆENJE – AUTOBUSOM

PUTOVANJE U SARAJEVO SA IZLETIMA MOSTAR, BLAGAJ, VRELO BOSNE

Putovanje u Sarajevo autobusom, je kratko putovanje ali svakako način da napravite kratak predah i posetite jedan od najinteresantnije gradova bivše Republike. Za Sarajevo se kaže, da je grad sa najvećim srcem na Balkanu, i jeste! Za vreme ovog putovanja u Sarajevo, 1 noćenje,  imaćete priliku da prošetate Baščaršijom, posetite Inat kuću, Tgr Sebilj, Gradsku većniću i još mnogo toga što čini kulturu i istoriju Sarajeva tako bogatom i interesantnom. Naravno, ćevapi na Baščaršiji, bosanska kava ili pite ispod sača, svakako su gurmaski doživljaj koji je takođe postao, svojevrsni turistički kuriozitet. Još je jedna stvar drugačija kod posete Sarajevu. To je grad kome se uvek vraćate i možete ga posetiti nekoliko puta, jer on putnike dočekuje rašireni ruku i svaki put zna da Vam se zavhali što ste mu se vratili. Putovanje u Sarajevo je svaki put, nešto što Vaš čini bogatijima i tolerantnijima jer to je grad koji ne zna za ralike, već samo za raznolikost.

1. DAN, BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Srbiju, pored Šapca, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, SARAJEVO – VRELO BOSNE (fakultativno)
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima i panoramsko razgledanje grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća, Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne. Posle 15h smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, SARAJEVO – BLAGAJ I MOSTAR (fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni polazak grupe prema Blagaju koji se nalazi par kilometara od Mostara i na kratko uživanje na izvorištu Bune, najvećem kraškom izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija. Nastavak putovanja do Mostara.

Nakon dolaska u Mostar posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

4. DAN, BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

16.02. – 19.02.  –  HOTEL WALTER 4*  –  CENA PO OSOBI 55eur

03.03. – 06.03.  –  HOTEL WALTER 4*  –  CENA PO OSOBI 55eur

24.03. – 27.03.  –  HOTEL WALTER 4*  –  CENA PO OSOBI 55eur

Transfer iz Novog Sada – doplata 15 evra / minimum 4 putnika

doplata za 1/1 sobu 15 evra (na upit)
dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
•smeštaj u hotelu 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto)
•razgledanje Sarajeva
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 190 din, od 18 do 70 god – 375 din, od 70 god i više – 750 din)
•individualne troškove – nepomenute usluge
•fakultativne izlete

NAČIN PLAĆANJA:
•dinarski po prodajnom kursu Narodne Banke Srbije, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put.
•na 3 rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu.

FAKULTATIVNI IZLETI: VRELO BOSNE (uključena ulaznica) 5 evra (minimum 25 pax za realizaciju), IZLET DO BLAGAJA I MOSTARA 15 evra (minimum 25 pax za realizaciju), VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU 15 evra (minimum 10 pax za realizaciju)

NAPOMENA: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel Walter 4* se nalazi u Sarajevu, na liniji gradskog prevoza. Sobe sa TWC, TV…  Fotografija smeštaja i opis za program Sarajevo, jedno nećenje sutobusom. možete pogledati na sledece linku: https://planetofhotels.com/sr/bosna-i-hercegovina/sarajevo/hotel-walter

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake je godine grad, na reci Miljacki, domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, letnji kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo, olimpijski grad, još nazivaju i evropskim Jerusalimom. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu, duh zapada i istoka. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, da lagano ispijete kafu i uživate u sarajevskim ćevapima.

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas
    Powered by WebPortal