Klagenfurt

IZLET U KLAGENFURT

PUT OKO SVETA ZA JEDAN DAN

CENOVNIK I PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 22h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađjorđeve ulice (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji i gradu Klagenfurtu koji se nalazi u blizini slovenačko – austrijske granice.

2. DAN KLAGENFURT – MINIMUNDUS
Dolazak u Klagenfurt u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku vožnja do predgrađa grada gde se nalazi park minijaturnih građevina – Minimundus. Predviđeno vreme boravka i obilaska parka minijatura je do podneva kad se kreće do jezera Worthersee koje se nalazi na samo 5 minuta od parka. Šetnja i pauza kod jezera do 14h kad sledi odlazak do centra Klagenfurta. Na glavnom trgu se nalaze prepoznatljivi simboli grada: zeleni zmaj i spomenik austrijskoj carici Mariji Tereziji, grad ima pešačku zonu u centru grada kroz Krammer Gase između Novog i Starog trga. U centru grada se nalazi i veliki trgovački centar Arcade city, u samom istorijskom jezgru grada, gde je predviđen shopping do 18 časova. Slobodno vreme i oko 20 časova polazak ka Srbiji.

3. DAN BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

CENOVNIK U PRIPREMI…

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
•prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
•poseta Minimundusu www.minimundus.at/en/
•obilazak jezera Worthersee i Klagenfurta
•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
•putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 180 din, od 18 do 70 god – 260 din, od 71 do 83 god – 540 din)
•individualne troškove – nepomenute usluge
•staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji
•ulaznicu za Minimundus

NAČIN PLAĆANJA:
•dinarski po prodajnom kursu Vojvođanske banke na dan uplate za efektivu, 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 7 dana pred put
•platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
•na rate čekovima, 40% avans, poslednja rata 2 meseca posle putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu

Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. OBAVEZNA PRIJAVA ZA MINIMUNDUS U AGENCIJI PRILIKOM UPLATE ARANŽMANA – plaćanje vodiču u autobusu!

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA 5 DANA PRE PUTOVANJA

Klagenfurt je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Službeno ime grada je Klagenfurt am Wörthersee. Sa oko 97.000 stanovnika Klagenfurt je ujedno i najveći koruški grad. Prema legendi je Klagenfurt osnovan na mestu gde je ubijen zmaj koji je živeo u obližnjoj močvari. Grad se nalazi na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Grad je u kotlini sa svih strana okružen brdima. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee koje se često naziva „austrijsko more“. Kroz grad teče reka Glan, a nedaleko od grada na jugu reka Drava.

Naselje na kome se nalazi Klagenfurt postojalo je još u praistoriji. Od sedmog veka ovaj prostor naseljavaju Sloveni, a sam grad je osnovan u dvanaestom veku. Klagenfurt je prema legendi osnovan na mestu gde je ubijen zmaj koji je živeo u obližnjoj močvari. U narednim vekovima grad je došao pod vlast Habzburške monarhije, i u okvirima ove države je ostao, osim u vreme Napoleonovih ratova, sve do njenog raspada. Od 1918. godine Klagenfurt ulazi u sastav Republike Austrije.

Danas je Klagenfurt jedan od centara južnog dela Austrije, i grad sa bogatim istorijskim nasleđem.

Turističke atrakcije u Klagenfurtu su :

  • Zmaj se nalazi u srcu Klagenfurta, na Novom trgu. Ovde se nalazi već više od 400 godina. Zmaj je simbol Klagenfurta, koji označava legendu po kojoj je grad nastao na mestu gde je ubijena ova krilata zver. Ovo je ujedno i jedna od najposećenijih atrakcija grada.
  • Rathaus, ili Gradska kuća, nalazi se na Novom trgu. Ovo zdanje se nekada zvalo palata Rosenberg, a ulogu gradske opštine ima od stvaranja Republike Austrije 1918. godine. Stepenice kojima se ulazi u Rathaus otkrivaju brojne priče iz duge austrijske prošlosti.
  • Palata Welzer je podignuta oko 1600. godine, a od sredine osamnaestog veka pa do 1918. služila je kao gradska opština. Nalazi se na Starom trgu, i jedan je od najlepših primera arhitekture Klagenfurta.
  • Seoska kuća je podignuta u periodu od 1574. do 1595. godine ne mestu gde se nekada nalazilo gradsko utvrđenje. U ovom prelepom arhitektonskom zdanje danas je smeštena pokrajinska vlada Koruške. Ovde se tokom godine održavaju brojne manifestacije.
  • Zlatna guska se nalazi na Starom trgu, i najstarija je građevina u Klagenfurtu. Prema pisanim podacima sagrađena je 1489. godine, a danas se u njoj nalaze brojni butici i kafići.
  • Spomenik Marije Terezije nalazi se nazapadnom delu Neuer Platza. Postavljen je 1765. godine, umesto statue cara Leopolda I. Marija Terezija se smatra za jednu od najmoćnijih evropskih vladaraki u istoriji.
  • Pozorište je podignuto između 1908 – 1910. godine povodom proslave šezdeset godina vladavine tadašnjeg austro – ugarskog cara Franje Josipa I. Građeno je u stilu secesije, u kojem je nedavno bilo i restaurirano.
  • Bunar Spanheimerbrunnen je spomenik sa mramornim bunarom, a podignut u čast osnivača grada, vojvodu Bernharda von Spanheima.
  • Lendkanal postoji od 1527. godine, a nekada je služio za dopremanje raznog materijala gradu. Danas se njime kreće Lendwurm, električni brodić koji vozi turiste. Sa kanala se pruža predivan pogled na gradske ulice i objekte.
  • Gradska crkva je jedna od najstarijih crkava u Klagenfurtu. U njoj sse nalaze najvažnija umetnička dela ovog grada, zbog čega je crkva nezaobilazna lokacija za posetiti.
  • Viktring je nekadašnja crkva starog katoličkog monaškog reda cistercita. Odlikuje je burgundsko arhitektonsko nasleđe, što je vrlo neuobičajeno na području nemačkog govornog podneblja. Slike na crkvenim staklima potiču iz petnaestog veka, a u njoj se nalazi i jedan od najvećih ranobaroknih oltara u Koruškoj.
  • Wörthersee je čuveno jezero, na kome svake godine od velikih vrućina spas nalazi velik broj posetilaca. Takođe, tokom zimskog perioda ovde se nalazi najveće evropsko klizalište na otvorenom. Kraj jezera se nalazi i obnovljeni dvorac Loretto, kao i veliki broj restorana i kafića. Tu je i pozornica, koja je zajedno sa gledališten smeštena u potpunosti u vodi. Ovo preidvno jezero je sjajno mesto za uživanje prilikom posete Klagenfurtu.
  • Dvorac Loretto je podigao 1652. godine grof Johan Andra von Rosenberg. Odlikovao se po prostranim vrtovima izgrađenim u italijanskom stilu. Kada je stradao u požaru, samo deo dvorca bio je obnovljen 1708. godine. Danas je Loretto nezaobilazna lokacija na Wörthersee jezeru.
  • Wörtherseestadion je sagrađen u period 2006 – 2007. godine, I jedan je od simbolaKlagenfurta. Na njemu su igrane utakmice u okviruEvropskog prvenstva u fudbalu, koje se 2008. održavalo u Austriji I Švajcarskoj. Kapaciteta je 32 000 sedišta, I sviljubiteljiovogsportamogu da uživaju u ovomprelepomhramusporta.
  • Klagenfurt je poznat i po čvenim koruškim desertima, kao što su Reindling, Ritschert i Kasnudeln. Restorani, kafići, i razne kulturno – istorijske i druge atrakcije, čine da je Klagenfurt sjajno mesto za obilazak i odmor.

 

Sve cene i podaci na sajtu su informativnog karaktera.
Za zvanične cene i informacije pozovite nas ili posetite na našoj adresi.
Turistička agencija Porto Travel je posrednik u prodaji turističkih aranžmana.

Kontaktirajte nas

Pratite nas

Adresa

blok Save Kovačevića 14, Vrbas 21460

Telefon

+ 381 21 700 223
+ 381 21 707 781

E-mail

office@PortoTravel.rs

Pratite nas




    Powered by WebPortal