Početna » Letovanja » Italija » LIDO DI JESOLO LETO 2022.

LIDO DI JESOLO LETO 2022.

LIDO DI JESOLO LETO 2022. 

AUTOBUS I SOPSTVENI PREVOZ

CENOVNIK U PRIPREMI

 

Zato zaronite, zaplivajte, uživajte u suncu, lagano prošetajte uz obalu u jutarnjim satima ili se pomešajte sa turistima iz čitavog sveta u centralnoj gradskoj ulici, koja u predvečernjim satima postaje pravi primorski korzo. Večernja živa atmosfera nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ovo letovalište, namenski građeno duž 7 km dugačke obale, diči se činjenicom da je njegova najdalja ulica udaljena samo 200 m od mora. Idite do Trga Breša, Trga Macini ili nekog drugog od brojnih trgova ovog grada, šetajući se ulicama uz samu obalu Jadrana. Kada se umorite, napravite pauzu u jednom od restorana sa vrhunskim italijanskim specijalitetima ili kafeu. U nastavku večeri egzotični noćni barovi na plaži i diskoteke doprineće da vaše letovanje postane nezaboravno. U Lido di Jesolu letujte se sa porodicom, voljenom osobom ili živahnim društvom, jer se sve generacije turista, nakon uživanja u ovom gradu, vraćaju pune utisaka.

Najveći kvalitet letovališta jeste plaža od žutog dolomitskog peska. U dužini od 7 kilometara podeljena je na tri tipa manjih ograđenih delova: plaže hotela najviše kategorizacije, privatne plaže i slobodan prostor. Pesak je sitan i predivan na svakom delu plaže, a razlika je u obavezi iznajmljivanja suncobrana i ležaljki. Na slobodnom prostoru nemate obavezu iznajmljivanja, dok se na privatnim plažama ta usluga za komplet od 2 ležaljke i 1 suncobrana plaća zavisno od toga u kojem ste redu, kao i od perioda godine. Glavna ulica duž grada obiluje marketima, restoranima, kafićima, suvenirnicama. U večernjim časovima, ulica postaje pešačka zona.

Glavni deo letovališta, od trga Nember do trga Manzoni predstavlja najdužu komercijalnu ulicu u Evropi i tu se nalazi šoping zona, 13 km duga sa preko 1200 radnji, restorana, barova. U Lido di Jesolu se nalazi i veliki tržni centar „Laguna Shopping“, otvoren sedam dana u nedelji sa brojnim buticima, ogromnim supermarketom i velikim akvarijumom „Sea life“.

Takođe, na 20 km udaljenosti od Jesola, nalazi se mesto San Dona di Piave u čijoj neposrednoj okolini se nalazi veliki broj outlet centara, a oko 5 km dalje u blizini mesta Noventa di Piave se nalazi najpoznatiji „Veneto Designer Outlet“. Nezaobilazna je poseta „Palmanova“ outlet centru na oko 100 km udaljenosti od Lido di Jesola ka Srbiji.