O hrvatskim ostrvima

Korčula, poznata kao rodno mesto slavnog putnika – Marka Pola krije toliko legendi, priča i spomenika koje u tolikom broju sigurno nećete naći nigde drugde. Poslušajte priče kamenih zidova koje se pažljivo skupljaju i čuvaju već više od dva veka! Upoznajte se sa vekovnim radom majstora svog zanata (kamenorezaca ) koji su arhitektonske planove pretvarali u stvarnost Beograd-Korcula 540 km.

Hvar, najduže ostrvo Jadranskog mora. U ovom gradu naći ćemo renesansnu katedralu i najstarije narodno pozorište u Europi osnovano 1612. godine. Hvar nudi dodatni izazov – na uzvisenju iznad grada čvrsta i postojana, vekovima dominira tvrđava Španjola. Pojednici uviek željni zabave takođe će otkriti svoje carstvo – mnogobrojne restorane i barove otvorene dugo u noć. Hvar je poznat i kao ’’ostrvo Sunca’’. Od svih dana u godini, ovom je ostrvu priroda darovala čak 320 sunčanih. Pridodamo li tome mirise ružmarina i lavande, šumovitu obalu i izuzetnu kulturnu ponudu jasno je zašto je Hvar omiljeno turističko odredište! Beograd-Hvar 610 km.

Hvar

Mljet je za mnoge, jedan od ostrva izgubljenih na horizontu do kojeg je i u stvarnosti teško doći. Ne dozvolite da ostrvo, koje se spominje u pričama o Odiseju, svetom Petru, benediktincima i za Vas ostane neotkriveno. To je ostrvo prekriveno stablima borova u čijem srcu se nalazi jedinstveni nacionalni park sa jezerom. Beograd-Mjet 550 km.