Alexandros Palace hotel 5* – Athos

Lokacija: Samo 5 km od Uranopolisa nalazi se ovaj izuzetno lep i komforan hotel, renoviran 2007. godine. Hotel je udaljen 9 km od monaške republike i 120 km od Soluna. 

Plaža: Hotel ima sopstvenu pešcanu plažu do koje se dolazi podzemnim prolazom. Suncobrani i ležaljke na plaži se dodatno placaju. 

Hotelski sadržaj: Restoran, A la carte restoran, tavern, snek bar, bar na plaza, bar na bazenu, bazen, sef, TV sala, konferencijska sala, menjacnica, internet, mini market, juvelirnica, servis za veš, iznajmljivanje bicikla, parking, bazen za decu, igralište, mini klub, zabavni program, unutrašnji bazen, teretana, sauna, tursko kupatilo, dakuzi, teniski teren, stoni tenis, teren za mini fudbal, teren za odbojku na plaza, bilijar, sportovi na vodi, vecernji zabavni program 2-3 puta nedeljno, dadilja (na zahtev). 

Sobe: Hotelski kompleks se sastoji iz desetak manjih objekata sa smeštajnim jedinicama od kojih vecina ima pogled na more i ostrva arhipelaga Amouliani. Hotel raspolaže ukupno sa 240 soba i sve sobe imaju kupatilo, klimu, telefon, mini bar, SAT TV, fen za sušenje kose, sef uz doplatu, bežicni internet i terasu ili balkon sa pogledom na more ili vrt. Standardne sobe: gledaju na planinu ili na more, imaju dva standardna i pomocni ležaj, namenjene za boravak 2-3 osobe, . 

Junior suite (velicine oko 40m2): svaki posebno ureden, mogu se sastojati iz jedne kombinovane dnevno-spavace sobe ili iz dve prostorije sa sofama, za 2-4 osobe. 

Grand suite (velicine oko 65 m2), odvojena dnevna soba i spavaca, neki apartmani se sastoje od dve spavace sobe bez dnevne sobe. Namenjen za 2-6 osoba. 

Usluga: Hotel nudi uslugu polupansiona. Dorucak i vecera po principu švedskog stola. 

Kontakt: www.alexandroshotel-halkidiki.com 

Napomena: Gosti hotela mogu koristiti transfer jednom dnevno do Uranopolisa.