VILA VRAHOS - AFITOS, LETO 2020.

Lokacija: Vila Vrahos se nalazi na najboljem položaju u Afitosu, sa izvanrednim pogledom na Toroneos zaliv. Udaljena je od plaže oko 4 minuta hoda (oko 300m do najbolje plaze). Vila se nalazi iznad Srpske picerije Margarita, u ulici koja je prepuna taverni i kafe barova i koja je poznata kao vidikovac.
Opis: Raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim studijima i dupleks apartmanima. Svi studiji imaju opremljen kuhinjski deo, kupatilo, TV, klima uređaj uključen u cenu, Wi-Fi internet, balkon sa pogledom na more.
GPS Koordinate: Latitude: 40.1008754 Longitude: 23.4345222

CENOVNIK LETO 2020.

AUTOBUSKI PREVOZ:
Cena autobuske karte:
– povratna karta – odrasli 60 €, deca 50 €,
– jedan pravac – odrasli 45 €, deca 45 €
Maksimalan prtljag po osobi je jedna putna torba I jedna manja ručna torba. Svaki dodatni prtljag se naplaćuje 10eur.
DOPLATE: za jednu odraslu osobu 70% od cene aranžmana
•Boravišna taksa (u vreme objavljivanja ovog Programa, taksa iznosi 0.5€ po smeštajnoj jedinici i danu, i nije poznato da li se plaća u agenciji ili na licu mesta vlasniku objekta).

Organizator putovanja turistička agencija sa licencom OTP 119 / 2020., A 40.

Pogledajte celokupnu ponudu smeštaj Afitos

    Afitos je primorsko seoce u istočnom delu poluostrva Kassandra. Od Soluna ga deli rastojanje od oko 75 km. Afitos je sačuvao bogato kulturno-istorijsko nasleđe. Prvi pomeni i zapisi o Afitosu sežu još 800 godina pre Hrista. Kako kaže mit u drevna doba kroz njega su prolazile vojskovođe, carevi, osvajači a gotovo čitavih 3000 godina se u njemu prepliću tradicija i priroda. Treće je po veličini letovalište uz kanal Potidea. Afitos pominju u svojim delima Herodot, Aristotel, Ksenofon kao u ono vreme veoma važan grad Pallini. U vreme vladavine Persijanaca žitelji Afitosa bivaju primorani na vojnu obavezu pa ratuju protiv sunarodnika. Po povlačenju Persijanaca grad se pripojio Atinskom savezu. 348 god. p.n.e. grad uništava Filip II kao i ostale na Halkidikiju. Međutim nanovo je obnovljen ubrzo jer se u doba vladavine Antigonida u njemu kovao novac. Novčić je sa jedne strane imao lik Amon Zeusa dok je na drugoj bio prikazan bik. Današnj Afitos je tradicionalno grčko letovalište sa primesima mediterandkog duha i decenijama unazad je sastajalište zapadnoevropskih turista, koji su ovde otkrili raj i opuštajuću atmosferu. Mesto je vrlo slikovito sa kamenim zdanjima kaldrmisanim sokacima u kojima se nalazei brojne prodavnice i taverne. . Sagrađen je na ogromnoj steni sa impresivnim vidikovcem koja se uzdiže nad dugom peščanom plažom pa mnogima liči na ostrvo. More je kod Afitosa kristalno bistro i zadržava toplotu sve do same jeseni