Barselona

PUTOVANJE U  BARSELONU AVIONOM

4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*)

Polazak: 18. april, povratak 21. april 2020.

 

1. dan BEOGRAD –BARSELONA
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 04.45sati. Let za Barselonu u 06.45 sati (let JU 580). Dolazak u Barselonu u 09.25sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via, Paseo de Grasia, kuda Batljo, kuda Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt…Transfer do hotela, smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2. dan BARSELONA –ĐIRONA –FIGERAS –BARSELONA
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Đirona i Figeras”. Polazak za Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale… Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru -muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje.

3. dan BARSELONA
Doručak.Poludnevna fakultativna poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”. Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajniraoAntonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji. Noćenje.

4. dan BARSELONA –BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom pored Barselone. Let za Beogradu 20.25 sati (JU585). Dolazak u Beograd u 22.55sati.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
aerodromske takse (112evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se pladaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašdenih subagenata),prevoz avionomna relaciji Beograd–Barselona–Beograd (prevoznikAir Serbia), smeštaj u hotelukategorije trizvezdice na bazi trinodenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Barseloni prema programu;poludnevno panoramsko razgledanje grada,troškovivodiča iorganizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od0.75evra po nodi po osobi za boravak u hotelu kategorije trizvezdice (plada se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

SMEŠTAJ● Hotel VILADOMAT ***Barselona, Carrer de Viladomat, 197, 08015 Barcelona, telefon:+34 932 29 65 65,www.aa-hoteles.com Hotel Viladomat je idealno lociran, u elitnom delu Barselone-Eišampli, na nekoliko minuta hoda od metro stanice (Hospital Clinic), a u neposrednoj blizini se nalazi i Trg Katalunja i Rambla.Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, mini barom, WI FI internet konekcijom.Doručak se služi po principu samoposluživanja.

FAKULTATIVNI IZLETI
●Celodnevni izlet “Đirona i Figeras”.Cena: 75 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, uz slobodno vreme u Đironi nakon obilaska gradskog jezgra. Ulaznica za muzej u Figerasu je uključena u cenu.
●Poludnevna poseta parkovima Sjutadela, Tibidaboi etno selu “Pueblo Espanjol”.Cena: 60evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom. Cene ulaznica su uključene u cenu.
●Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a pladanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uzkorigovanje cene ili sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “BARSELONA”
●Potrebno je najmanje 30putnika za realizaciju ovog putovanja.
●Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je tredi ležaj pomodni.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume bide vradeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS –Koordinaciona uprava.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, nadan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Pladanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima Uplatom na rate bez kamate -akontacija 40%, a ostatak: čekovima do pet jednakih mesečnihrata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

Barselona je glavni grad pokrajine Katalonije, koja svojim geografskim položajem i istorijskim nasleđem pleni i zaslužije da je posetite.

Smeštena na obali Mediteranskog mora, na severu španske obale, Barselona je kosmopolitski i moderan grad, koji umetnošću i kulturom kao da povezuje Španiju sa ostalim delom Evrope. Drugi po veličini grad Španije, zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao je veoma omiljena destinacija milionima turista. Najinteresantniji je kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram konstantnog menjanja, modernizovanja grada, velikog ulaganja i pomeranja granica u kulturi, umetnosti i arhitekturi. Sa tako izraženim mediteranskim karakterom, Barselona svojim stanovnicima, kao i turistima nudi mnogo aktivnosti i dešavanja…

Glavne atrakcije Barselone koje svakako ne smete propustiti su: La Rambla – jedan od glavnih gradskih bulevara. Odmah pored Ramble nalazi se najživopisnija pijaca Mercat de la Boqueria i Gotička četvrt. Južno odatle nalazi se čuveni Miroov mozaik infiltriran u trotoar, obeležen diskretnom emajliranom pločicom sa umetnikovim potpisom.

Sledeći sektor LaRamble obeležava njen ponos Grand Teatre del Liceu, čuvena operska kuda koja datira iz 19.veka. La Rambla se završava visokim spomenikom jednom od svakako najpoznatijih španaca- Kolumbu, Monument to Columbus. Možete se popeti na spomenik liftom i sagledati Barselonu iz sasvim druge perspektive.

Najposedeniji muzej u Barseloni je Pikasov. Simbol grada – Sagrada Familia predstavalja najpoznatije delo umetnika Gaudija koji je bio arhitekta grada sa najvedim uticajem. Gradio je i čuvene vile La Pedrera i Casa Mila kao i jedan od najlepših parkova – Park Guelj.

Prilikom posete Barseloni, nezaobilazna je Nacionalna palata u kome je smešten Nacionalni muzej Katalonije sa impresivnom postavkom romaničke umetnosti. Odatle se proteže čitav niz terasa koje dovode do fontana, od kojih je najveda i najpoznatija La Font Magica, koja oživi uz magično osvetljenje i muzičke nastupe.

Izlet “Đirona i Figeras”

Polazak za Đironu, grad koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale… Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru – muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro.

Poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”

Sjutadela je park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih oblasti u Španiji.